Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a rizst és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
Hozzáadunk 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat a felkockázott csirkemellet, a 10 dkg zöldborsót és alaposan összekeverjük.
Leveles tésztába töltjük, és a tetejét vízzel kikevert tojássárgájával lekenjük.
Sütőben 220 fokon körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük.
A zöldborsópüréhez 10 dkg zöldborsót leforrázzuk, és annyi vízzel pürésítjük, amennyit felvesz. Sóval és borssal ízesítjük.
Az elkészült rétest 2-3 centis szeletekre vágjuk és a mártással együtt tálaljuk.