Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Harcsagombóc paradicsomos halászlé mártással
55 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
13 13g / 13%
63 131.7g / 63%
24 50.7g / 24%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Harcsagombóc paradicsomos halászlé mártással

(0)
55 perc
Közepes

Hozzávalók

2 adag

Ezt az ételt 2 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
1  csipet
1  fej
vöröshagyma
3  dl
étolaj
1  db
sárgarépa
1  db
tojás
150  g
sűrített paradicsom
30  dkg
harcsafilé
1  csipet
ízlés szerint bors
1  db
zellerszár
1  db
pritamin paprika
20  dkg
gyufatészta
1  csésze
zsemlemorzsa

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
131.78 g
Energia
858.13 kcal
Zsír
13.08 g
Fehérje
50.79 g
Telített zsírok
3.04 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

55 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    A vöröshagymát, sárgarépát, paprikát és a zellert apróra vágjuk, a harcsafilét felkockázzuk.
  • 2. lépés

    5 perc
    Pároljuk öt percig az ízlés szerint sózott és borsozott halkockákat, majd tegyük félre.
  • 3. lépés

    7 perc
    Egy kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagyma felét, majd hozzáadjuk a paprika felét, a répát és a zellert, 3-4 percig tovább pirítjuk.
  • 4. lépés

    10 perc
    Felöntjük egy csésze vízzel, hozzáadjuk a Maggi halászlékockát és 10 percig pároljuk.
  • 5. lépés

    5 perc
    Pürésítjük, majd szitán áttörjük, végül ízlés szerint besűrítjük a paradicsommal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • 6. lépés

    10 perc
    Közben a kihűlt haldarabokat villával összetörjük, összekeverjük a maradék hagymával, paprikával, a morzsával és a felvert tojással. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd 12 egyenlő részre osztva golyókat formázunk belőle.
  • 7. lépés

    8 perc
    A halgolyókat bő olajban megsütjük és a halászlé szószon tálaljuk, kifőtt gyufatésztával körítjük.
Harcsagombóc paradicsomos halászlé mártással

1. lépés 7

A vöröshagymát, sárgarépát, paprikát és a zellert apróra vágjuk, a harcsafilét felkockázzuk.

Harcsagombóc paradicsomos halászlé mártással

2. lépés 7

Pároljuk öt percig az ízlés szerint sózott és borsozott halkockákat, majd tegyük félre.

Harcsagombóc paradicsomos halászlé mártással

3. lépés 7

Egy kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagyma felét, majd hozzáadjuk a paprika felét, a répát és a zellert, 3-4 percig tovább pirítjuk.

Harcsagombóc paradicsomos halászlé mártással

4. lépés 7

Felöntjük egy csésze vízzel, hozzáadjuk a Maggi halászlékockát és 10 percig pároljuk.

Harcsagombóc paradicsomos halászlé mártással

5. lépés 7

Pürésítjük, majd szitán áttörjük, végül ízlés szerint besűrítjük a paradicsommal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Harcsagombóc paradicsomos halászlé mártással

6. lépés 7

Közben a kihűlt haldarabokat villával összetörjük, összekeverjük a maradék hagymával, paprikával, a morzsával és a felvert tojással. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd 12 egyenlő részre osztva golyókat formázunk belőle.

Harcsagombóc paradicsomos halászlé mártással

7. lépés 7

A halgolyókat bő olajban megsütjük és a halászlé szószon tálaljuk, kifőtt gyufatésztával körítjük.

Recept letöltése