Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Kotlet devolay (de volaille)
Devolay-szelet
45 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
65 35.9g / 65%
15 19.6g / 15%
20 25g / 20%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Devolay-szelet

(0)
45 perc
Közepes
Az aromás fokhagymás-petrezselymes vajjal töltött Devolay-szelet („de volaille”) vagy másnéven kijevi csirkemell egy jól ismert és közkedvelt fogás. Tökéletes mindennapi vacsorákhoz, de különleges alkalmakkor, ünnepekkor sem hiányozhat az asztalról.

Hozzávalók

8

Ezt az ételt 8 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
20  g
Maggi Ízvarázs Ételízesítő 10 féle zöldséggel
4 
Broiler vagy sütnivaló csirke, csak hús, nyers
3  ek
Vaj, sózott
2  ek
petrezselyem
2  ek
citromlé
1  gerezd
fokhagyma
1  db
tojás
100  g
liszt
100  g
zsemlemorzsa
1  csésze
Olaj, repce
1  csipet
1  csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
19.62 g
Energia
504.68 kcal
Zsír
35.98 g
Fehérje
25.07 g
Telített zsírok
5.85 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

45 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Finoman klopfoljuk ki a csirkemelleket. Ügyeljünk arra, hogy ne szakítsuk el a húst – a klopfolás előtt tegyünk minden csirkemelldarabot egy eldobható műanyag zacskóba.
  • 2. lépés

    5 perc
    A vajat keverjük össze apróra vágott petrezselyemmel, adjunk hozzá sót és néhány csepp citromlevet. Ízesítsük átnyomott fokhagymával.
  • 3. lépés

    8 perc
    Minden kiklopfolt csirkemellszeletre petrezselymes vajat kenünk, megszórjuk Maggi Ízvarázzsal, majd mindegyik szeletet feltekerjük és fogpiszkálóval vagy cérnával rögzítjük.
  • 4. lépés

    10 perc
    Következik a panírozás – a tojást egy tálba törjük és összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A lisztet és a zsemlemorzsát mély tányérokba készítjük. Minden szeletet egymás után beleforgatunk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába.
  • 5. lépés

    15 perc
    Egy serpenyőben hevítsünk fel néhány evőkanál olajat, és kis lángon süssük egyenként a szeleteket körülbelül 12-15 percig. A panírnak aranyszínűnek kell lennie, a szeletnek pedig belül lédúsnak, de alaposan átsültnek. Akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha a vaj kiszivárog belőle.
  • 6. lépés

    2 perc
    Tálaljuk kedvenc köretünkkel – sárgarépával, borsóval és főtt burgonyával a legjobb.
Devolay-szelet

1. lépés 6

: Broiler vagy sütnivaló csirke, csak hús, nyers

Finoman klopfoljuk ki a csirkemelleket. Ügyeljünk arra, hogy ne szakítsuk el a húst – a klopfolás előtt tegyünk minden csirkemelldarabot egy eldobható műanyag zacskóba.

Devolay-szelet

2. lépés 6

: Vaj, sózott, petrezselyem, citromlé, fokhagyma, só

A vajat keverjük össze apróra vágott petrezselyemmel, adjunk hozzá sót és néhány csepp citromlevet. Ízesítsük átnyomott fokhagymával.

Devolay-szelet

3. lépés 6

: Maggi Ízvarázs Ételízesítő 10 féle zöldséggel

Minden kiklopfolt csirkemellszeletre petrezselymes vajat kenünk, megszórjuk Maggi Ízvarázzsal, majd mindegyik szeletet feltekerjük és fogpiszkálóval vagy cérnával rögzítjük.

Devolay-szelet

4. lépés 6

: liszt, zsemlemorzsa, tojás

Következik a panírozás – a tojást egy tálba törjük és összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk. A lisztet és a zsemlemorzsát mély tányérokba készítjük. Minden szeletet egymás után beleforgatunk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába.

Devolay-szelet

5. lépés 6

: Olaj, repce

Egy serpenyőben hevítsünk fel néhány evőkanál olajat, és kis lángon süssük egyenként a szeleteket körülbelül 12-15 percig. A panírnak aranyszínűnek kell lennie, a szeletnek pedig belül lédúsnak, de alaposan átsültnek. Akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha a vaj kiszivárog belőle.

Devolay-szelet

6. lépés 6

Tálaljuk kedvenc köretünkkel – sárgarépával, borsóval és főtt burgonyával a legjobb.

Recept letöltése