Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

#tévhit
A leveskocka tele van sóval, ezért egészségtelen

#tény
A MAGGI leveskockák sótartalmát folyamatosan csökkentjük, így könnyebben beillesztheted őket egy kiegyensúlyozott étrendbe, amivel elkerülheted a túlzott sófogyasztást. Az igazán gazdag, ízes ételekhez azonban a só szinte elengedhetetlen, de a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető ételekhez elegendő egy csipet.

#maggitipp Minden termékünkön találsz egy kis táblázatot, amiből megtudhatod, hogy 100 gramm terméknek, illetve 1 javasolt adagnak mekkora a tápértéke. A legalsó sorban jelezzük a sótartalmat, az utolsó oszlopban pedig az ún. referencia beviteli érték segít abban tájékozódnod, hogy a napi ajánlott beviteli mennyiségnek hány százalékát teszi ki, ha a Maggi termékekkel készült ételt eszed.

#tévhit
Olyan sokáig eláll, biztos tele van tartósítószerrel.

#tény
A MAGGI leveskockák egyáltalán nem tartalmaznak tartósítószereket. A zöldségek és a fűszerek szárításos eljárással kerülnek a termékekbe, ez biztosítja a hosszú eltarthatóságot. Felesleges azon gondolkoznod, hogy hogyhogy megmarad ennyi ideig tartósítószer nélkül, a válasz a nedvességtartalom megvonásában rejlik.

A húsleves alaplé elkészítésekor a főzés közben a hús és a csont zsírtartalma az, ami a leves igazán jó ízét adja a zöldségek mellett. A leveskocka hústartalma ezt az ízt telíti, de nem pótolja a hozzáadott húst.

Ha leveskockával főzöl, ugyanúgy szeretettel és törődéssel készült ételeket tehetsz az asztalra, mint anélkül, csak egy kicsit gyorsabban. A kockák használata során ugyanúgy szükséged lesz a friss zöldségekre és húsokra is ahhoz, hogy igazán ízletes legyen a vasárnapi húsleves, de például a tésztasalátát is rövidebb idő alatt elkészítheted és ugyanolyan gazdag ízvilágúvá teheted.