A rendszeres halfogyasztás számos pozitív élettani hatással bír. A MAGGI halas ételekhez ajánlott alapjai, inspirációt és új ötleteket biztosítanak a halfogyasztáshoz, még akkor is, ha kevés idő jut a főzésre, de valami finom és tápláló ételre vágyunk. Alapunkat fehér húsú tengeri halfilével ajánljuk, de bármilyen haltípussal elkészíthető.
Sült hal zöldfűszeres krémes mártásban metélőhagymával és petrezselyemmel sütőben sütve, hogy az ízek még jobban összeérjenek. Szempillantás alatt kész, garantáltan működik és mennyeien finom. Kell ennél több?
Próbáld ki a MAGGI tagliatelle krémes tejszínes szószban alapot is!
BÚZALISZT*, kukoricakeményítő, napraforgóolaj, jódozott só, maltodextrin, élesztőkivonat*, TEJFEHÉRJE-készítmény*, glükózszirup, zöldségek és fűszerek* 2,4% (fokhagyma, bors), emulgeálószer (lecitinek), cukor*, fehérbor-kivonat, fűszernövények 2% (snidling*, petrezselyem*, turbolya*, medvehagyma), spenót, aromák, étkezési sav (citromsav).
Tartalmazhat ZELLERT, TOJÁST, MUSTÁRT és SZÓJÁT.
per 100ml | Egy adag készételben | RI %* | |
---|---|---|---|
Energia |
1739 kj 414 kcal |
1468 kj 351 kcal |
18% |
Zsír | 17g | 14.1 g | 20% |
amelyből telített zsírsavak | 1,7g | 6.4 g | 32% |
Szénhidrát | 53,8g | 15.6 | 6% |
amelyből cukrok | 4,5g | 5 g | 6% |
Rost | 2,5g | 0.4 g | - |
Fehérje | 9,3g | 40.1 g | 80% |
Só | 8,6g | 1.9 g | 32% |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
Mustár |
igen
|
Mustár és abból készült termékek | - No Values |
Tej |
igen
|
Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is) | - No Values |
Zeller |
igen
|
Zeller és abból készült termékek. | - No Values |
Tojás |
igen
|
Tojás és abból készült termékek | - No Values |
Glutén |
igen
|
Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek | - No Values |
Kén-dioxid |
nem
|
Kén-dioxid és SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben. | - No Values |
Szezámmag |
nem
|
Szezámmag és abból készült termékek | - No Values |
Rákfélék |
nem
|
Rákfélék és azokból készült termékek | - No Values |
Halak |
nem
|
Halak és azokból készült termékek | - No Values |
Földimogyoró |
nem
|
Földimogyoró és abból készült termékek | - No Values |
Diófélék |
nem
|
Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia és queenslandi dió és azokból készült termékek | - No Values |
Szója |
igen
|
Szójabab és abból készült termékek | - No Values |
Csillagfürt |
nem
|
Csillagfürt és abból készült termékek. | - No Values |
Igen – A termék tartalmazza vagy tartalmazhatja
Nem- A termék nem tartalmazza
N/A – nincs megadva
Friss hozzávalók:
200 ml tejszín
400 g tengeri halfilé
Elkészítés:
1. A halszeleteket egy jénai tálba tesszük
2. A tasak tartalmát elkeverjük 50 ml vízzel és 200 ml tejszínnel, majd alacsony lángon folyamatos keverés mellett felfőzzük.
3. Az elkészült zöldfűszeres szószt a halszeletekre öntjük, majd előmelegített sütőben 200°C-on (légkeverés esetén 170°C-on) kb. 30 perc alatt készre sütjük.