A rendszeres halfogyasztás számos pozitív élettani hatással bír. A MAGGI új halas ételekhez ajánlott alapjai, inspirációt és új ötleteket biztosítanak a halfogyasztáshoz, még akkor is ha kevés idő jut a főzésre, de valami finom és tápláló ételre vágyunk. Új alapunkat elsősorban fehér húsú tengeri hallal ajánljuk, de bármilyen haltípussal elkészíthető.
Szaftos halfalatok petrezselymes-krémes szósszal átitatott tagliatelle tésztával. Mennyeien hangzik, igaz?
TIPP:
Ha igazán különleges fogásra vágyunk elkészíthetjük lazaccal is, mely egy omega-3 zsírsavakban gazdag és emellett igazán ízletes alapanyag, ami nagyon népszerű a rendszeres halfogyasztók körében.
Próbáld ki másik limitált kiadású halas alapunkat is, a MAGGI Sült hal zöldfűszeres mártásban alapot.
burgonyakeményítő*, napraforgóolaj, BÚZALISZT*, jódozott só, , zöldségek és fűszerek* 8,9% (vöröshagyma, fokhagyma, feketebors, kurkuma, szerecsendió), cukor*, TEJCUKOR*, természetes aromák* (BÚZÁVAL, TEJJEL), étkezési só, fehérbor-kivonat, petrezselyem* 1,6%, , porított citromlé* 1,6%, TEJFEHÉRJE-készítmény*, természetes citrom aroma*.
Tartalmazhat ZELLERT, TOJÁST, MUSTÁRT és SZÓJÁT.
*Természetes összetevők.
per 100g | Egy adag készételben | RI %* | |
---|---|---|---|
Energia |
1651 kj 394 kcal |
1678 kj 402 kcal |
20% |
Zsír | 19.2 g | 10.4 g | 15% |
amelyből telített zsír | 1.8 g | 2.7 g | 13% |
Szénhidrát | 46.3 g | 49.1 | 19% |
amelyből cukrok | 11.3 g | 6.7 g | 7% |
Rost | 1.5 g | 3.6 g | - |
Fehérje | 7,8 g | 27.3 g | 55% |
Só | 16.8 g | 2.5 g | 41% |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
Mustár |
igen
|
Mustár és abból készült termékek | - No Values |
Tej |
igen
|
Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is) | - No Values |
Zeller |
igen
|
Zeller és abból készült termékek. | - No Values |
Tojás |
igen
|
Tojás és abból készült termékek | - No Values |
Szója |
igen
|
Szójabab és abból készült termékek | - No Values |
Glutén |
igen
|
Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek | - No Values |
Kén-dioxid |
nem
|
Kén-dioxid és SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben. | - No Values |
Szezámmag |
nem
|
Szezámmag és abból készült termékek | - No Values |
Rákfélék |
nem
|
Rákfélék és azokból készült termékek | - No Values |
Halak |
nem
|
Halak és azokból készült termékek | - No Values |
Földimogyoró |
nem
|
Földimogyoró és abból készült termékek | - No Values |
Diófélék |
nem
|
Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia és queenslandi dió és azokból készült termékek | - No Values |
Csillagfürt |
nem
|
Csillagfürt és abból készült termékek. | - No Values |
Igen – A termék tartalmazza vagy tartalmazhatja
Nem- A termék nem tartalmazza
N/A – nincs megadva
Friss hozzávalók:
100 ml tejszín
300 g tengeri halfilé (friss vagy fagyasztott)
150 g tagliatelle tészta
2 db póréhagyma
1 ek. Olaj
Elkészítés:
1. A halat kisebb darabokra, a póréhagymát karikára vágjuk, majd 1 ek. Olajon lepirítjuk. Félretesszük és melegen tartjuk.
2. A tasak tartalmát 700 ml vízbe öntjük, elkeverjük majd felforraljuk. Ha felforrt beletesszük a tagliatelle tésztát és 8-10 perc alatt készre főzzük.
3. Ezt követően hozzáöntünk 100 ml tejszínt és a lepirított halfilét és póréhagymát. 2 percig melegen tartjuk, ezt követően fogyasztható.