Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A csirkemell mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, majd zöldséghámozóval hozzáreszeljük a citrom héjának a felét, valamint hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott fokhagymát és az aprított kakukkfüvet is. Meglocsoljuk kevés olajjal, majd alaposan belemasszírozzuk a húsba a fűszereket és legalább 10 percig állni hagyjuk.
A MAGGI Kaszottót az alábbiak szerint elkészítjük: A kölest átöblítjük hideg vízzel, majd ráöntünk annyi forró vizet, ami éppen ellepi. Ezután félretesszük.
A köleshez hozzáadunk 800 ml vizet, illetve a szószos tasak tartalmát, összekeverjük, és felforraljuk. Alacsony lángon főzzük 10 percig fedő alatt, alkalmanként megkeverjük.
Levesszük az edényt a tűzről, hozzáadjuk a 20 gramm vajat és összekeverjük.
Egy sütőbe is betehető serpenyőben kevés olajat hevítünk, a sütőt bekapcsoljuk 250 fokra. A csirkemellet bőrös felével lefelé a serpenyőbe tesszük és közepesnél kicsivel erősebb lángon elkezdjük megpirítani. Akkor lesz jó, ha már szép aranybarna és ropogós a bőre.
A csirkét a serpenyővel együtt, fordítás nélkül (azaz bőrös felével lefelé marad a serpenyőben) betesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a hús mindenhol ki nem fehéredik és a teteje is egy kis színt kap.
Közben a maradék citromhéjat lereszeljük és összekeverjük az aprított petrezselyemmel.
A kész csirkemellet pár percig deszkán pihentetjük, majd felvágjuk, megszórjuk a citromos-petrezselymes keverékkel és a kaszottóval együtt tálaljuk.
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!
.
Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.
Elküldöm
Hozzászólások 0