Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Töltött padlizsánszeletek zöldfűszeres paradicsommártásban

0
50perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

3  db
padlizsán
1  csipet
1  csipet
feketebors
2  ek
olaj
25  dkg
túró
5  dkg
parmezán sajt
30  dkg
bulgur

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
519.63 kcal
Fehérje
23.67 g
Szénhidrát
80.67 g
Telített zsírok
3.66 g
Zsír
13.57 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

50 perc
1. lépés
5 perc
A padlizsánokat hosszában vékony csíkokra vágjuk, majd sózzuk-borsozzuk a szeleteket.
2. lépés
10 perc
Az olajat egy grillserpenyőben felhevítjük és megpirítjuk rajta a padlizsánszeletek mindkét oldalát.
3. lépés
5 perc
A túrót vagy a ricottát reszelt parmezán sajttal és kevés sóval, valamint borssal simára keverjük, majd az így kapott töltelékből egy-egy púpos evőkanálnyi mennyiséget a padlizsánszeletekbe teszünk. Óvatosan feltekerjük őket.
4. lépés
20 perc
A bolognai szószt egy hőálló tálba öntjük, majd ráfektetjük a padlizsánszeleteket és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt összesütjük.
5. lépés
10 perc
Köretnek kiváló választás a bulgur, mivel a mediterrán konyha egyik kedvelt alapanyaga. A bulgurt átmossuk és kétszer annyi vízben felrakjuk főzni 5 percre. Utána levesszük a tűzhelyről, lefedjük és 10-15 percig állni hagyjuk.
Töltött padlizsánszeletek zöldfűszeres paradicsommártásban

1. lépés 5

A padlizsánokat hosszában vékony csíkokra vágjuk, majd sózzuk-borsozzuk a szeleteket.

Töltött padlizsánszeletek zöldfűszeres paradicsommártásban

2. lépés 5

Az olajat egy grillserpenyőben felhevítjük és megpirítjuk rajta a padlizsánszeletek mindkét oldalát.

Töltött padlizsánszeletek zöldfűszeres paradicsommártásban

3. lépés 5

A túrót vagy a ricottát reszelt parmezán sajttal és kevés sóval, valamint borssal simára keverjük, majd az így kapott töltelékből egy-egy púpos evőkanálnyi mennyiséget a padlizsánszeletekbe teszünk. Óvatosan feltekerjük őket.

Töltött padlizsánszeletek zöldfűszeres paradicsommártásban

4. lépés 5

A bolognai szószt egy hőálló tálba öntjük, majd ráfektetjük a padlizsánszeleteket és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt összesütjük.

Töltött padlizsánszeletek zöldfűszeres paradicsommártásban

5. lépés 5

Köretnek kiváló választás a bulgur, mivel a mediterrán konyha egyik kedvelt alapanyaga. A bulgurt átmossuk és kétszer annyi vízben felrakjuk főzni 5 percre. Utána levesszük a tűzhelyről, lefedjük és 10-15 percig állni hagyjuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév