Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sajtszószos, omlós csiga

0
50 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

2 ek
tejföl
2 dl
tejszín
10 dkg
vaj
1 kis
tojás
1 tk
sütőpor
20 dkg
liszt
2 g
szárított élesztő
1 tk

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
565.9 kcal
Szénhidrát
43.44 g
Fehérje
10.57 g
Zsír
38.71 g
Telített zsírok
24.47 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

50 perc
1. lépés
1 perc
A lisztet, sót, sütőport és a szárított élesztőt elkeverjük.
2. lépés
4 perc
Késes robotgépben morzsássá aprítjuk a vajjal, majd hozzáadjuk az egész tojást is.
3. lépés
15 perc
A keveréket tálba öntjük és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen alakítható, ruganyos tésztát kapjunk. Pihenni hagyjuk.
4. lépés
8 perc
A sajtszószt 2 dl tejszínnel simára keverjük és kis lángon, pár perc alatt kevergetve besűrítjük. Hűlni hagyjuk.
5. lépés
2 perc
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 20×30-as téglalappá nyújtjuk és megkenjük a sajtszósszal.
6. lépés
2 perc
A hosszabbik vége felől egyenletesen feltekerjük, éles késsel kisujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
7. lépés
18 perc
180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig, enyhe pirulásig sütjük. Langyosan a legfinomabb, de a vaj, a tejföl és a tojás miatt másnapra is omlós marad.
Sajtszószos, omlós csiga

1. lépés 7

A lisztet, sót, sütőport és a szárított élesztőt elkeverjük.

Sajtszószos, omlós csiga

2. lépés 7

Késes robotgépben morzsássá aprítjuk a vajjal, majd hozzáadjuk az egész tojást is.

Sajtszószos, omlós csiga

3. lépés 7

A keveréket tálba öntjük és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen alakítható, ruganyos tésztát kapjunk. Pihenni hagyjuk.

Sajtszószos, omlós csiga

4. lépés 7

A sajtszószt 2 dl tejszínnel simára keverjük és kis lángon, pár perc alatt kevergetve besűrítjük. Hűlni hagyjuk.

Sajtszószos, omlós csiga

5. lépés 7

A tésztát lisztezett munkalapon kb. 20×30-as téglalappá nyújtjuk és megkenjük a sajtszósszal.

Sajtszószos, omlós csiga

6. lépés 7

A hosszabbik vége felől egyenletesen feltekerjük, éles késsel kisujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

Sajtszószos, omlós csiga

7. lépés 7

180 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig, enyhe pirulásig sütjük. Langyosan a legfinomabb, de a vaj, a tejföl és a tojás miatt másnapra is omlós marad.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév