Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

0
62perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1  ek
olaj
1  fej
vöröshagyma
700  ml
víz
2.5  dkg
vaj
2  gerezd
fokhagyma
1  db
kakukkfűág
20  dkg
gomba
1  ek
száritott kakukkfű
2.5  dkg
vaj
1  dl
fehérbor
1  csipet
1  csipet
feketebors
40  dkg
kacsamell

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
420.41 kcal
Szénhidrát
31.11 g
Fehérje
24.54 g
Zsír
19.2 g
Telített zsírok
8.76 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

62 perc
1. lépés
5 perc
A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
2. lépés
1 perc
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
3. lépés
15 perc
Hozzáadunk 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig és hozzáadunk 2,5 dkg vajat.
4. lépés
15 perc
A kacsamellet beirdaljuk, majd bőrös felével lefelé hideg, sütőbe is betehető serpenyőbe tesszük. Közepes lángon elkezdjük melegíteni a serpenyőt és addig sütjük, amíg a bőre szép aranybarna nem lesz. Ekkor megborítjuk, hozzádobjuk a kakukkfűágat, a fokhagymát és addig sütjük tovább, amíg a húsos fele is színt nem kap. Közben a kisült zsírral locsolgatjuk.
5. lépés
15 perc
A serpenyőt 200 fokos sütőbe tesszük 15 percre. Ez idő alatt a kacsamell roséra készül. Ha teljesen átakarod sütni, 20 percig hagyd bent.
6. lépés
10 perc
Ha elkészült a kacsa, kivesszük a sütőből a serpenyőt, a kacsamellet kivesszük belőle és félretesszük pihenni 10 percet. A serpenyőben annyi zsírt hagyunk, hogy kb. két evőkanálnyi mennyiség maradjon. Ebben megpirítjuk a felaprított gombákat, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk őket és felöntjük a fehérborral. Megvárjuk amíg a folyadék nagyjából fele elpárolog, majd hozzáadjuk a hideg vajat és elkeverjük benne. Addig főzzük, amíg egy sűrű mártást nem kapunk.
7. lépés
1 perc
A kacsát felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk és rizottóval, valamint a gombamártással meglocsolva tálaljuk.
Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

1. lépés 7

A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

2. lépés 7

Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

3. lépés 7

Hozzáadunk 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig és hozzáadunk 2,5 dkg vajat.

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

4. lépés 7

A kacsamellet beirdaljuk, majd bőrös felével lefelé hideg, sütőbe is betehető serpenyőbe tesszük. Közepes lángon elkezdjük melegíteni a serpenyőt és addig sütjük, amíg a bőre szép aranybarna nem lesz. Ekkor megborítjuk, hozzádobjuk a kakukkfűágat, a fokhagymát és addig sütjük tovább, amíg a húsos fele is színt nem kap. Közben a kisült zsírral locsolgatjuk.

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

5. lépés 7

A serpenyőt 200 fokos sütőbe tesszük 15 percre. Ez idő alatt a kacsamell roséra készül. Ha teljesen átakarod sütni, 20 percig hagyd bent.

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

6. lépés 7

Ha elkészült a kacsa, kivesszük a sütőből a serpenyőt, a kacsamellet kivesszük belőle és félretesszük pihenni 10 percet. A serpenyőben annyi zsírt hagyunk, hogy kb. két evőkanálnyi mennyiség maradjon. Ebben megpirítjuk a felaprított gombákat, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk őket és felöntjük a fehérborral. Megvárjuk amíg a folyadék nagyjából fele elpárolog, majd hozzáadjuk a hideg vajat és elkeverjük benne. Addig főzzük, amíg egy sűrű mártást nem kapunk.

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

7. lépés 7

A kacsát felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk és rizottóval, valamint a gombamártással meglocsolva tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév