Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés
  • Receptek
  • Termékek
  • Tippek és Ötletek
  • Hírek
  • A Maggiról
  • Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Fűszerkeverékek
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák, alaplevek
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
Maggi
Maggi
  • Keresés
  • Receptek
  • Termékek
  • Tippek és Ötletek
  • Hírek
  • A Maggiról
  • Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Fűszerkeverékek
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák, alaplevek
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

(0)
62perc
Közepes
Vásárold meg most!
Igazi villantós fogás, ami segítségével könnyű szerrel lenyűgözheted a vendégeidet. A kacsamell sütése nem bonyolult, csupán néhány trükkre van szükséged ahhoz, hogy mindig tökéletes legyen a végeredmény!

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  ek
olaj
1  fej
vöröshagyma
1  tasak
MAGGI Rizottó Parmezános-sáfrányos szósszal
700  ml
víz
2.5  dkg
vaj
2  gerezd
fokhagyma
1  db
kakukkfűág
20  dkg
gomba
1  ek
száritott kakukkfű
2.5  dkg
vaj
1  dl
fehérbor
1  csipet
só
1  csipet
feketebors
40  dkg
kacsamell
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
420.41 kcal
Fehérje
24.54 g
Szénhidrát
31.11 g
Telített zsírok
8.76 g
Zsír
19.2 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

62 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  • 2. lépés

    1 perc
    Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
  • 3. lépés

    15 perc
    Hozzáadunk 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig és hozzáadunk 2,5 dkg vajat.
  • 4. lépés

    15 perc
    A kacsamellet beirdaljuk, majd bőrös felével lefelé hideg, sütőbe is betehető serpenyőbe tesszük. Közepes lángon elkezdjük melegíteni a serpenyőt és addig sütjük, amíg a bőre szép aranybarna nem lesz. Ekkor megborítjuk, hozzádobjuk a kakukkfűágat, a fokhagymát és addig sütjük tovább, amíg a húsos fele is színt nem kap. Közben a kisült zsírral locsolgatjuk.
  • 5. lépés

    15 perc
    A serpenyőt 200 fokos sütőbe tesszük 15 percre. Ez idő alatt a kacsamell roséra készül. Ha teljesen átakarod sütni, 20 percig hagyd bent.
  • 6. lépés

    10 perc
    Ha elkészült a kacsa, kivesszük a sütőből a serpenyőt, a kacsamellet kivesszük belőle és félretesszük pihenni 10 percet. A serpenyőben annyi zsírt hagyunk, hogy kb. két evőkanálnyi mennyiség maradjon. Ebben megpirítjuk a felaprított gombákat, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk őket és felöntjük a fehérborral. Megvárjuk amíg a folyadék nagyjából fele elpárolog, majd hozzáadjuk a hideg vajat és elkeverjük benne. Addig főzzük, amíg egy sűrű mártást nem kapunk.
  • 7. lépés

    1 perc
    A kacsát felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk és rizottóval, valamint a gombamártással meglocsolva tálaljuk.
Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

1. lépés 7

A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

2. lépés 7

Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

3. lépés 7

Hozzáadunk 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig és hozzáadunk 2,5 dkg vajat.

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

4. lépés 7

A kacsamellet beirdaljuk, majd bőrös felével lefelé hideg, sütőbe is betehető serpenyőbe tesszük. Közepes lángon elkezdjük melegíteni a serpenyőt és addig sütjük, amíg a bőre szép aranybarna nem lesz. Ekkor megborítjuk, hozzádobjuk a kakukkfűágat, a fokhagymát és addig sütjük tovább, amíg a húsos fele is színt nem kap. Közben a kisült zsírral locsolgatjuk.

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

5. lépés 7

A serpenyőt 200 fokos sütőbe tesszük 15 percre. Ez idő alatt a kacsamell roséra készül. Ha teljesen átakarod sütni, 20 percig hagyd bent.

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

6. lépés 7

Ha elkészült a kacsa, kivesszük a sütőből a serpenyőt, a kacsamellet kivesszük belőle és félretesszük pihenni 10 percet. A serpenyőben annyi zsírt hagyunk, hogy kb. két evőkanálnyi mennyiség maradjon. Ebben megpirítjuk a felaprított gombákat, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk őket és felöntjük a fehérborral. Megvárjuk amíg a folyadék nagyjából fele elpárolog, majd hozzáadjuk a hideg vajat és elkeverjük benne. Addig főzzük, amíg egy sűrű mártást nem kapunk.

Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással

7. lépés 7

A kacsát felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk és rizottóval, valamint a gombamártással meglocsolva tálaljuk.

Recept letöltése

Fedezz fel még többet!

  • Ebéd
  • európai
  • Fazék főzés
  • Főétel
  • Húsos fogás
  • Rizs
  • Rizs ételek
  • Vacsora
  • Valentin nap

Köszönjük az értékelésed!

Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév
Mégsem
Elküldöm
További hozzászólások betöltése

Fedezz fel még többet!

  • Ebéd
  • európai
  • Fazék főzés
  • Főétel
  • Húsos fogás
  • Rizs
  • Rizs ételek
  • Vacsora
  • Valentin nap

Fedezz fel még többet!

  • Ebéd
  • európai
  • Fazék főzés
  • Főétel
  • Húsos fogás
  • Rizs
  • Rizs ételek
  • Vacsora
  • Valentin nap

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Pesztós-sonkás csirkemell sáfrányos rizottóval

    Pesztós-sonkás csirkemell sáfrányos rizottóval

    37 perc Könnyű
  • Citromos csirke kölesrizottóval

    Citromos csirke kölesrizottóval

    52 perc Könnyű
  • Paprikás Rizottó tepsiben sütve, sertéskarajjal

    Paprikás Rizottó tepsiben sütve, sertéskarajjal

    55 perc Közepes
  • Leveles tésztába töltött sáfrányos rizottó csirkével és zöldborsóval

    Leveles tésztába töltött sáfrányos rizottó csirkével és zöldborsóval

    50 perc Közepes

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET