Igazi villantós fogás, ami segítségével könnyű szerrel lenyűgözheted a vendégeidet. A kacsamell sütése nem bonyolult, csupán néhány trükkre van szükséged ahhoz, hogy mindig tökéletes legyen a végeredmény!
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
2. lépés
1 perc
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
3. lépés
15 perc
Hozzáadunk 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig és hozzáadunk 2,5 dkg vajat.
4. lépés
15 perc
A kacsamellet beirdaljuk, majd bőrös felével lefelé hideg, sütőbe is betehető serpenyőbe tesszük. Közepes lángon elkezdjük melegíteni a serpenyőt és addig sütjük, amíg a bőre szép aranybarna nem lesz. Ekkor megborítjuk, hozzádobjuk a kakukkfűágat, a fokhagymát és addig sütjük tovább, amíg a húsos fele is színt nem kap. Közben a kisült zsírral locsolgatjuk.
5. lépés
15 perc
A serpenyőt 200 fokos sütőbe tesszük 15 percre. Ez idő alatt a kacsamell roséra készül. Ha teljesen átakarod sütni, 20 percig hagyd bent.
6. lépés
10 perc
Ha elkészült a kacsa, kivesszük a sütőből a serpenyőt, a kacsamellet kivesszük belőle és félretesszük pihenni 10 percet. A serpenyőben annyi zsírt hagyunk, hogy kb. két evőkanálnyi mennyiség maradjon. Ebben megpirítjuk a felaprított gombákat, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk őket és felöntjük a fehérborral. Megvárjuk amíg a folyadék nagyjából fele elpárolog, majd hozzáadjuk a hideg vajat és elkeverjük benne. Addig főzzük, amíg egy sűrű mártást nem kapunk.
7. lépés
1 perc
A kacsát felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk és rizottóval, valamint a gombamártással meglocsolva tálaljuk.
1. lépés
7
A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
2. lépés
7
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
3. lépés
7
Hozzáadunk 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig és hozzáadunk 2,5 dkg vajat.
4. lépés
7
A kacsamellet beirdaljuk, majd bőrös felével lefelé hideg, sütőbe is betehető serpenyőbe tesszük. Közepes lángon elkezdjük melegíteni a serpenyőt és addig sütjük, amíg a bőre szép aranybarna nem lesz. Ekkor megborítjuk, hozzádobjuk a kakukkfűágat, a fokhagymát és addig sütjük tovább, amíg a húsos fele is színt nem kap. Közben a kisült zsírral locsolgatjuk.
5. lépés
7
A serpenyőt 200 fokos sütőbe tesszük 15 percre. Ez idő alatt a kacsamell roséra készül. Ha teljesen átakarod sütni, 20 percig hagyd bent.
6. lépés
7
Ha elkészült a kacsa, kivesszük a sütőből a serpenyőt, a kacsamellet kivesszük belőle és félretesszük pihenni 10 percet. A serpenyőben annyi zsírt hagyunk, hogy kb. két evőkanálnyi mennyiség maradjon. Ebben megpirítjuk a felaprított gombákat, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk őket és felöntjük a fehérborral. Megvárjuk amíg a folyadék nagyjából fele elpárolog, majd hozzáadjuk a hideg vajat és elkeverjük benne. Addig főzzük, amíg egy sűrű mártást nem kapunk.
7. lépés
7
A kacsát felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk és rizottóval, valamint a gombamártással meglocsolva tálaljuk.
Hozzászólások 0