Rosé kacsamell rizottóval, gombamártással
62perc
Közepes
Igazi villantós fogás, ami segítségével könnyű szerrel lenyűgözheted a vendégeidet. A kacsamell sütése nem bonyolult, csupán néhány trükkre van szükséged ahhoz, hogy mindig tökéletes legyen a végeredmény!
1
ek
olaj
1
fej
vöröshagyma
700
ml
víz
2.5
dkg
vaj
2
gerezd
fokhagyma
1
db
kakukkfűág
20
dkg
gomba
1
ek
száritott kakukkfű
2.5
dkg
vaj
1
dl
fehérbor
1
csipet
só
1
csipet
feketebors
40
dkg
kacsamell
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
420.41 kcal
Szénhidrát
31.11 g
Fehérje
24.54 g
Zsír
19.2 g
Telített zsírok
8.76 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
62 perc
1. lépés
5 perc
A MAGGI Rizottót az alábbiak szerint elkészítjük: Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk.
2. lépés
1 perc
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
3. lépés
15 perc
Hozzáadunk 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig és hozzáadunk 2,5 dkg vajat.
4. lépés
15 perc
A kacsamellet beirdaljuk, majd bőrös felével lefelé hideg, sütőbe is betehető serpenyőbe tesszük. Közepes lángon elkezdjük melegíteni a serpenyőt és addig sütjük, amíg a bőre szép aranybarna nem lesz. Ekkor megborítjuk, hozzádobjuk a kakukkfűágat, a fokhagymát és addig sütjük tovább, amíg a húsos fele is színt nem kap. Közben a kisült zsírral locsolgatjuk.
5. lépés
15 perc
A serpenyőt 200 fokos sütőbe tesszük 15 percre. Ez idő alatt a kacsamell roséra készül. Ha teljesen átakarod sütni, 20 percig hagyd bent.
6. lépés
10 perc
Ha elkészült a kacsa, kivesszük a sütőből a serpenyőt, a kacsamellet kivesszük belőle és félretesszük pihenni 10 percet. A serpenyőben annyi zsírt hagyunk, hogy kb. két evőkanálnyi mennyiség maradjon. Ebben megpirítjuk a felaprított gombákat, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, sózzuk-borsozzuk őket és felöntjük a fehérborral. Megvárjuk amíg a folyadék nagyjából fele elpárolog, majd hozzáadjuk a hideg vajat és elkeverjük benne. Addig főzzük, amíg egy sűrű mártást nem kapunk.
7. lépés
1 perc
A kacsát felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk és rizottóval, valamint a gombamártással meglocsolva tálaljuk.
Hozzászólások 0