A gomba nemcsak pörköltben, rántva vagy levesben, de fehérjedús előételként vagy köretként is jól működik. Ez a változat akkor a legjobb, ha egészen apró szemű csiperkéből készítjük, a nagyobb fejeket bátran felezzük vagy negyedeljük. A lényeg, hogy a gomba hirtelen, jól piruljon át, miközben magába szívja a fokhagyma és a petrezselyem aromáit. Egyszerű pirítós kenyérrel tökéletes vacsora.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A gombákat alaposan megmossuk, a nagyobbakat felezzük.
2. lépés
10 perc
Egy nagy serpenyőben felforrósítsuk az olajat és rádobjuk a gombát, majd nagy lángon megpirítjuk. Fontos, hogy nagy serpenyőt válasszunk, hogy a gombákat kényelmesen tudjuk majd összeforgatni a petrezselyemmel.
3. lépés
10 perc
Hozzáadjuk a fűszerkeveréket és saját levében, 8-10 perc alatt addig sütjük, míg a leve elpárolog.
4. lépés
5 perc
Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem 3/4-ét, a gombát alaposan átforgatjuk benne, majd melegen vagy langyosan tálaljuk. Ekkor még meglocsolhatjuk egy kevés extra szűz olívaolajjal is, hogy a fűszeres szaftot az utolsó cseppig ki lehessen tunkolni mellőle.
1. lépés
4
A gombákat alaposan megmossuk, a nagyobbakat felezzük.
2. lépés
4
Egy nagy serpenyőben felforrósítsuk az olajat és rádobjuk a gombát, majd nagy lángon megpirítjuk. Fontos, hogy nagy serpenyőt válasszunk, hogy a gombákat kényelmesen tudjuk majd összeforgatni a petrezselyemmel.
3. lépés
4
Hozzáadjuk a fűszerkeveréket és saját levében, 8-10 perc alatt addig sütjük, míg a leve elpárolog.
4. lépés
4
Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem 3/4-ét, a gombát alaposan átforgatjuk benne, majd melegen vagy langyosan tálaljuk. Ekkor még meglocsolhatjuk egy kevés extra szűz olívaolajjal is, hogy a fűszeres szaftot az utolsó cseppig ki lehessen tunkolni mellőle.
Hozzászólások 1