Olaszos sajtos keksz
60perc
Könnyű
1 tasak
1 tk
só
1 ek
tejföl
15 dkg
liszt
8 dkg
parmezán sajt
10 dkg
vaj
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
551 kcal
Fehérje
12.45 g
Szénhidrát
37.61 g
Telített zsírok
23.93 g
Zsír
38.88 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
60 perc
1. lépés
5 perc
A lisztet, sót, és a MAGGI alapot elkeverjük.
2. lépés
10 perc
A vajat habosra keverjük, villával hozzáadjuk a lisztes keveréket.
3. lépés
10 perc
Hozzáreszeljük a sajtot és egy evőkanál tejfölt és kézzel gyorsan összeállítjuk a tésztát.
4. lépés
12 perc
Lisztezett kézzel kb. 20-25 cm hosszú rúddá formázzuk, folpackba csavarjuk és 20 percre mélyhűtőbe (vagy egy órára normál hűtőbe) rakjuk.
5. lépés
5 perc
Éles késsel fél centinél kissé vékonyabb szeleteket vágunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, nagy szemű sóval megszórjuk.
6. lépés
18 perc
190 fokra előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük.
Hozzászólások 0