Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá a rizst, pirítsuk össze a hagymával 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben. Adjunk hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverjük össze, és forraljuk fel. Közepes lángon főzzük 15 percig kevergetés mellett. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
1 darab aprított vöröshagymát, 2 darab tojást, a darált húst és 3 darab felaprított csiperkegombát összekeverünk. Sóval és borssal ízesítjük, majd gombócokat formázunk belőle.
A répát, zellert, fehérrépát és a zöldborsót megdinszteljük, majd leöntjük a paradicsomkonzervvel.
Amikor a zöldségek kezdenek megpuhulni, belerakjuk a gombócokat és megfőzzük.
Reszelt parmazán sajttal és friss bazsalikom levéllel tálaljuk.