Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

0
60 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 csomag
leveles tészta
40 dkg
csirkecomb
1 gerezd
fokhagyma
0.5 db
citrom
20 dkg
krémsajt
2 
kígyóuborka
2 db
tojás
3 ek
olaj
1 csipet
ízlés szerint só

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
43.22 g
Energia
819.09 kcal
Fehérje
32.8 g
Zsír
57.65 g
Telített zsírok
18.84 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
10 perc
A combfilét apróra vágjuk. A Gyros alapot elkeverjük 2 evőkanál olajjal, beleforgatjuk a húst és fél órára hűtőbe rakjuk.
2. lépés
5 perc
A megmosott uborkák végét levágjuk, zöldséghámozóval csíkosan meghámozzuk és kisujjnyi karikákra vágjuk. Enyhén sózzuk.
3. lépés
5 perc
A krémsajtot elkeverjük a sóval, borssal, citromlével és a reszelt fokhagymával. Csillagcsöves nyomózsákból az uborkakarikákra halmozzuk. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
4. lépés
10 perc
A maradék olajat nagy serpenyőben forrósítjuk és a húst nagy lángon, hirtelen, 2 perc alatt átpirítjuk. Egy tányérra halmozzuk és hűlni hagyjuk. (Fontos, mert forrón szinte megolvasztja a vajas tésztát, és nehéz lesz vele dolgozni.)
5. lépés
10 perc
A tésztát 8x10 cm-es téglalapokra vágjuk, majd a téglalapok alsó felére középre rakunk egy-egy nagyobb teáskanálnyi húst, körben a felvert tojással megkenjük.
6. lépés
20 perc
A téglalap felső részében késsel 2-3 nyílást vágunk, az alsó részre hajtjuk és a széleket körben egy villa végével erősen összenyomjuk – hogy csinos csíkos-cakkos legyen. A batyuk tetejét is megkenjük a tojással és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Az uborkával együtt tálaljuk.
Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

1. lépés 6

A combfilét apróra vágjuk. A Gyros alapot elkeverjük 2 evőkanál olajjal, beleforgatjuk a húst és fél órára hűtőbe rakjuk.

Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

2. lépés 6

A megmosott uborkák végét levágjuk, zöldséghámozóval csíkosan meghámozzuk és kisujjnyi karikákra vágjuk. Enyhén sózzuk.

Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

3. lépés 6

A krémsajtot elkeverjük a sóval, borssal, citromlével és a reszelt fokhagymával. Csillagcsöves nyomózsákból az uborkakarikákra halmozzuk. Tálalásig hűtőbe rakjuk.

Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

4. lépés 6

A maradék olajat nagy serpenyőben forrósítjuk és a húst nagy lángon, hirtelen, 2 perc alatt átpirítjuk. Egy tányérra halmozzuk és hűlni hagyjuk. (Fontos, mert forrón szinte megolvasztja a vajas tésztát, és nehéz lesz vele dolgozni.)

Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

5. lépés 6

A tésztát 8x10 cm-es téglalapokra vágjuk, majd a téglalapok alsó felére középre rakunk egy-egy nagyobb teáskanálnyi húst, körben a felvert tojással megkenjük.

Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

6. lépés 6

A téglalap felső részében késsel 2-3 nyílást vágunk, az alsó részre hajtjuk és a széleket körben egy villa végével erősen összenyomjuk – hogy csinos csíkos-cakkos legyen. A batyuk tetejét is megkenjük a tojással és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Az uborkával együtt tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév