Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
100 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
100 / 100
Kiváló érték
Az étkezésed teljes mértékben kiegyensúlyozott

Hozd egyensúlyba az étkezésed

Előétel
Add hozzá a menühöz
Egyéb
Add hozzá a menühöz
Köret
Add hozzá a menühöz
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
41.7g / 32%
Szénhidrát
53.6g / 42%
Zsír
14g / 25%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Lencsés csirkeragu

(0)
45perc
Közepes
Sokaknak túl nehezen emészthetőek a füstölt húsokkal készült ételek, de nekik sem kell lemondaniuk az ízben gazdag fogásokról: a Maggi Füstölt ízű ízesítőkockával készült sovány csirkehúsos zöldségragu – melyet rántás helyett „saját magával” magával sűrítünk – erre jó példa. A tél végi egytálételt emellett a spanyol konyhában húsokhoz és zöldségekhez is gyakran használt babér és csipet fahéj teszi izgalmassá.

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1  csipet
1  fej
vöröshagyma
1  csipet
frissen őrölt bors
40  dkg
csirkemell
10  dkg
burgonya
3  ek
étolaj
4  dl
víz
1  db
babérlevél
30  dkg
lencse
1  csipet
fahéj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
503.53 kcal
Fehérje
41.69 g
Szénhidrát
53.6 g
Telített zsírok
1.76 g
Zsír
13.99 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

45 perc
1. lépés
3 perc
A lencsét átmossuk, egy éjszakára beáztatjuk.
2. lépés
11 perc
Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát és átpirítjuk rajta a húst.
3. lépés
5 perc
A leszűrt lencsét és a négybe vágott burgonyát hozzáadjuk.
4. lépés
5 perc
Annyi vízzel öntjük fel, ami ujjnyira ellepi, hozzáadjuk a babérlevelet, fűszereket és a Maggi Füstölt ízű ízesítőkockát.
5. lépés
15 perc
15-20 perc alatt fedő alatt puhára főzzük.
6. lépés
5 perc
A megfőtt burgonyát és 3-4 evőkanál lencsét kevés főzővízzel turmixolunk, a ragut ezzel sűrítjük.
7. lépés
1 perc
Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
Lencsés csirkeragu

1. lépés 7

A lencsét átmossuk, egy éjszakára beáztatjuk.

Lencsés csirkeragu

2. lépés 7

Az olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát és átpirítjuk rajta a húst.

Lencsés csirkeragu

3. lépés 7

A leszűrt lencsét és a négybe vágott burgonyát hozzáadjuk.

Lencsés csirkeragu

4. lépés 7

Annyi vízzel öntjük fel, ami ujjnyira ellepi, hozzáadjuk a babérlevelet, fűszereket és a Maggi Füstölt ízű ízesítőkockát.

Lencsés csirkeragu

5. lépés 7

15-20 perc alatt fedő alatt puhára főzzük.

Lencsés csirkeragu

6. lépés 7

A megfőtt burgonyát és 3-4 evőkanál lencsét kevés főzővízzel turmixolunk, a ragut ezzel sűrítjük.

Lencsés csirkeragu

7. lépés 7

Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév