Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kölesrizottó halpogácsával

2
37 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

40 dkg
halfilé
1 szelet
fehér kenyér
1 gerezd
fokhagyma
1 csokor
újhagyma
1 db
tojás
2 ek
zsemlemorzsa
1 csipet
1 csipet
feketebors
20 g
vaj
800 ml
víz

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
622.43 kcal
Fehérje
25.64 g
Szénhidrát
43.5 g
Telített zsírok
6.09 g
Zsír
15.1 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

37 perc
1. lépés
5 perc
A halpogácsa összes hozzávalóját egy késes betétű robotgépbe tesszük és alaposan összeaprítjuk. Egy jól formázható, fasírt állagú masszát kell kapnunk. Ha túl híg lenne, adjuk hozzá még zsemlemorzsát.
2. lépés
15 perc
A masszából gombócokat formázunk, kissé kilapítjuk őket, hogy könnyebben átsüljenek. Egy serpenyőben olajat hevítünk és mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk.
3. lépés
3 perc
A MAGGI Kaszottót az alábbiak szerint elkészítjük: A kölest átöblítjük hideg vízzel, majd ráöntünk annyi forró vizet, ami éppen ellepi. Ezután félretesszük.
4. lépés
10 perc
A köleshez hozzáadunk 800 ml vizet, illetve a szószos tasak tartalmát, összekeverjük, és felforraljuk. Alacsony lángon főzzük 10 percig fedő alatt, alkalmanként megkeverjük.
5. lépés
2 perc
Levesszük az edényt a tűzről, hozzáadjuk a 20 gramm vajat és összekeverjük.
6. lépés
2 perc
A kisült fasírtokat a kaszottóval együtt tálaljuk.
Kölesrizottó halpogácsával

1. lépés 6

A halpogácsa összes hozzávalóját egy késes betétű robotgépbe tesszük és alaposan összeaprítjuk. Egy jól formázható, fasírt állagú masszát kell kapnunk. Ha túl híg lenne, adjuk hozzá még zsemlemorzsát.

Kölesrizottó halpogácsával

2. lépés 6

A masszából gombócokat formázunk, kissé kilapítjuk őket, hogy könnyebben átsüljenek. Egy serpenyőben olajat hevítünk és mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk.

Kölesrizottó halpogácsával

3. lépés 6

A MAGGI Kaszottót az alábbiak szerint elkészítjük: A kölest átöblítjük hideg vízzel, majd ráöntünk annyi forró vizet, ami éppen ellepi. Ezután félretesszük.

Kölesrizottó halpogácsával

4. lépés 6

A köleshez hozzáadunk 800 ml vizet, illetve a szószos tasak tartalmát, összekeverjük, és felforraljuk. Alacsony lángon főzzük 10 percig fedő alatt, alkalmanként megkeverjük.

Kölesrizottó halpogácsával

5. lépés 6

Levesszük az edényt a tűzről, hozzáadjuk a 20 gramm vajat és összekeverjük.

Kölesrizottó halpogácsával

6. lépés 6

A kisült fasírtokat a kaszottóval együtt tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév