Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A halpogácsa összes hozzávalóját egy késes betétű robotgépbe tesszük és alaposan összeaprítjuk. Egy jól formázható, fasírt állagú masszát kell kapnunk. Ha túl híg lenne, adjuk hozzá még zsemlemorzsát.
A masszából gombócokat formázunk, kissé kilapítjuk őket, hogy könnyebben átsüljenek. Egy serpenyőben olajat hevítünk és mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk.
A MAGGI Kaszottót az alábbiak szerint elkészítjük: A kölest átöblítjük hideg vízzel, majd ráöntünk annyi forró vizet, ami éppen ellepi. Ezután félretesszük.
A köleshez hozzáadunk 800 ml vizet, illetve a szószos tasak tartalmát, összekeverjük, és felforraljuk. Alacsony lángon főzzük 10 percig fedő alatt, alkalmanként megkeverjük.
Levesszük az edényt a tűzről, hozzáadjuk a 20 gramm vajat és összekeverjük.
A kisült fasírtokat a kaszottóval együtt tálaljuk.