Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Harcsapaprikás túrós csuszával
Harcsapaprikás túrós csuszával
75 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
59 47.4g / 59%
22 39.8g / 22%
19 35.1g / 19%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Harcsapaprikás túrós csuszával

(0)
75 perc
Közepes
Elsőre talán furcsa lehet ez a kombináció, de csak egészen addig, amíg ki nem próbáltad! Ügyelj rá, hogy a halfilé tényleg szálkamentes legyen és a kedvezőbb árú, afrikai harcsából is isteni!

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
1  fej
vöröshagyma
5  dl
tejföl
10  dkg
füstölt szalonna
1 
paradicsom
1  ek
fűszerpaprika
2  dl
víz
40  dkg
harcsafilé
4  ek
liszt
3  ek
olaj
25  dkg
tészta
25  dkg
túró
1 
TV paprika
1  gerezd
fokhagyma

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
39.82 g
Energia
734.73 kcal
Zsír
47.48 g
Fehérje
35.19 g
Telített zsírok
21.74 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

75 perc
  • 1. lépés

    15 perc
    A darabokra vágott halat sózd be és forgasd lisztbe. Némi olajon minden oldalát hirtelen süsd át, majd tedd félre.
  • 2. lépés

    10 perc
    Kevés olajon pirítsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát is.
  • 3. lépés

    5 perc
    A tűzről félrehúzva keverd hozzá a fűszerpaprikát, add hozzá a kockákra vágott paradicsomot, paprikát és egy kevés vizet, majd dobd bele a Maggi halászlé kockát is.
  • 4. lépés

    29 perc
    Óvatosan helyezd bele a halkockákat, majd a folyadék rendszeres pótlásával 20-25 perc alatt párold készre. Félidőben a halat egyszer fordítsd meg. Kevergetni csak rázogatással szabad, hogy a hal ne törjön össze.
  • 5. lépés

    1 perc
    Az elkészült halat tedd félre.
  • 6. lépés

    10 perc
    Habard be az alapot, párold tovább pár percig, majd helyezd vissza a halkockákat és forrald össze.
  • 7. lépés

    5 perc
    A túrós csuszához pirítsd a szalonnát zsírjára, a megfőtt tésztát pedig keverd össze a kisült zsírral. Halmozd rá a tejfölt, a túrót és a kisütött szalonna darabokat.
Harcsapaprikás túrós csuszával

1. lépés 7

A darabokra vágott halat sózd be és forgasd lisztbe. Némi olajon minden oldalát hirtelen süsd át, majd tedd félre.

Harcsapaprikás túrós csuszával

2. lépés 7

Kevés olajon pirítsd üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát is.

Harcsapaprikás túrós csuszával

3. lépés 7

A tűzről félrehúzva keverd hozzá a fűszerpaprikát, add hozzá a kockákra vágott paradicsomot, paprikát és egy kevés vizet, majd dobd bele a Maggi halászlé kockát is.

Harcsapaprikás túrós csuszával

4. lépés 7

Óvatosan helyezd bele a halkockákat, majd a folyadék rendszeres pótlásával 20-25 perc alatt párold készre. Félidőben a halat egyszer fordítsd meg. Kevergetni csak rázogatással szabad, hogy a hal ne törjön össze.

Harcsapaprikás túrós csuszával

5. lépés 7

Az elkészült halat tedd félre.

Harcsapaprikás túrós csuszával

6. lépés 7

Habard be az alapot, párold tovább pár percig, majd helyezd vissza a halkockákat és forrald össze.

Harcsapaprikás túrós csuszával

7. lépés 7

A túrós csuszához pirítsd a szalonnát zsírjára, a megfőtt tésztát pedig keverd össze a kisült zsírral. Halmozd rá a tejfölt, a túrót és a kisütött szalonna darabokat.

Recept letöltése