Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grillezett citromos csirkenyársak

0
60perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1  db
citrom
2  gerezd
fokhagyma
1  tk
0.5  tk
feketebors
1  tk
oregánó
3  ek
olaj
15  dkg
újhagyma
1  ek
olaj
50  g
vöröshagyma
7  dl
víz
25  g
vaj
50  dkg
csirkemell

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
452.58 kcal
Szénhidrát
28.62 g
Fehérje
31.91 g
Zsír
23.25 g
Telített zsírok
6.27 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
5 perc
A citrom héját a fokhagymákkal együtt egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a sót, a borsot és az oregánót. Az egészet meglocsoljuk az olajjal és simára keverjük.
2. lépés
5 perc
A csirkemellet felaprítjuk és összeforgatjuk az előzőleg elkészített páccal.
3. lépés
2 perc
Az újhagymát nagyobb darabokra aprítjuk, a citromot felkarikázzuk.
4. lépés
18 perc
Felváltva nyársra tűzzük a csirkét, a citromkarikákat és az újhagymát, majd meggrillezzük.
5. lépés
5 perc
A rizottóhoz az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
6. lépés
1 perc
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
7. lépés
15 perc
Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, majd összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig.
8. lépés
5 perc
Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
9. lépés
4 perc
A kész rizottót a grillezett nyársakkal tálaljuk.
Grillezett citromos csirkenyársak

1. lépés 9

A citrom héját a fokhagymákkal együtt egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a sót, a borsot és az oregánót. Az egészet meglocsoljuk az olajjal és simára keverjük.

Grillezett citromos csirkenyársak

2. lépés 9

A csirkemellet felaprítjuk és összeforgatjuk az előzőleg elkészített páccal.

Grillezett citromos csirkenyársak

3. lépés 9

Az újhagymát nagyobb darabokra aprítjuk, a citromot felkarikázzuk.

Grillezett citromos csirkenyársak

4. lépés 9

Felváltva nyársra tűzzük a csirkét, a citromkarikákat és az újhagymát, majd meggrillezzük.

Grillezett citromos csirkenyársak

5. lépés 9

A rizottóhoz az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.

Grillezett citromos csirkenyársak

6. lépés 9

Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.

Grillezett citromos csirkenyársak

7. lépés 9

Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, majd összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig.

Grillezett citromos csirkenyársak

8. lépés 9

Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.

Grillezett citromos csirkenyársak

9. lépés 9

A kész rizottót a grillezett nyársakkal tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév