Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A citrom héját a fokhagymákkal együtt egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a sót, a borsot és az oregánót. Az egészet meglocsoljuk az olajjal és simára keverjük.
A csirkemellet felaprítjuk és összeforgatjuk az előzőleg elkészített páccal.
Az újhagymát nagyobb darabokra aprítjuk, a citromot felkarikázzuk.
Felváltva nyársra tűzzük a csirkét, a citromkarikákat és az újhagymát, majd meggrillezzük.
A rizottóhoz az olajat egy edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, majd összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük 15 percig.
Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
A kész rizottót a grillezett nyársakkal tálaljuk.
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!
.
Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.
Elküldöm
Hozzászólások 0