Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gombával töltött káposzta

0
77 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

2 ek
olaj
2 szelet
bacon
1 fej
vöröshagyma
40 dkg
csiperke gomba
2 gerezd
fokhagyma
1 csipet
1 csipet
feketebors
1 tk
majoránna
800 ml
víz
20 g
vaj
1 fej
kelkáposzta
1 ek
tejföl
0.5 csokor
petrezselyem zöld

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
415.92 kcal
Fehérje
12.47 g
Szénhidrát
36.1 g
Telített zsírok
13.49 g
Zsír
26.09 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

77 perc
1. lépés
5 perc
Kevés olajat felhevítünk egy nagyobb serpenyőben, majd megpirítjuk rajta a felszeletelt bacon szalonnát.
2. lépés
5 perc
A megpirított szalonnához adjuk a felaprított vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, fokhagymát és átpirítjuk, majd fűszerezzük majoránnával, sóval, borssal.
3. lépés
25 perc
A 800 ml vizet öntünk a serpenyőben és hozzáadjuk mindkét tasak Maggi Kaszotto tartalmát. Összekeverjük és felforraljuk, hozzáadjuk a vajat, majd alacsony lángon fedő alatt főzzük 25 percig. Alkalmanként megkeverjük.
4. lépés
10 perc
Közben a káposztát leveleire szedjük és forró, sós vízben pár percig főzzük, amíg megpuhulnak. Leszűrjük és félretesszük hűlni.
5. lépés
30 perc
Az elkészült gombás kaszottóval megtöltjük a káposztaleveleket, majd vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük és 185 fokon 30 percig sütjük.
6. lépés
2 perc
Tejföllel meglocsolva és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Gombával töltött káposzta

1. lépés 6

Kevés olajat felhevítünk egy nagyobb serpenyőben, majd megpirítjuk rajta a felszeletelt bacon szalonnát.

Gombával töltött káposzta

2. lépés 6

A megpirított szalonnához adjuk a felaprított vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, fokhagymát és átpirítjuk, majd fűszerezzük majoránnával, sóval, borssal.

Gombával töltött káposzta

3. lépés 6

A 800 ml vizet öntünk a serpenyőben és hozzáadjuk mindkét tasak Maggi Kaszotto tartalmát. Összekeverjük és felforraljuk, hozzáadjuk a vajat, majd alacsony lángon fedő alatt főzzük 25 percig. Alkalmanként megkeverjük.

Gombával töltött káposzta

4. lépés 6

Közben a káposztát leveleire szedjük és forró, sós vízben pár percig főzzük, amíg megpuhulnak. Leszűrjük és félretesszük hűlni.

Gombával töltött káposzta

5. lépés 6

Az elkészült gombás kaszottóval megtöltjük a káposztaleveleket, majd vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük és 185 fokon 30 percig sütjük.

Gombával töltött káposzta

6. lépés 6

Tejföllel meglocsolva és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév