Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gombás scone (angol vajas pogácsa)

0
50 perc
Közepes

Hozzávalók

-
3 adag
+

Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

0.7 dl
tej
1 csipet
1 ek
cukor
10 dkg
vaj
1 db
tojás
2 csepp
citromlé
7 g
sütőpor
12 dkg
liszt

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
514.63 kcal
Fehérje
7.65 g
Szénhidrát
38.49 g
Telített zsírok
22.49 g
Zsír
37.16 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

50 perc
1. lépés
4 perc
A lisztet, cukrot, sót és a MAGGI PárPerc Gombaleveseket elkeverjük, és a vajjal aprítógépben morzsássá keverjük.
2. lépés
3 perc
A tojást felverjük, elkeverjük a tejjel és a citromlével, a lisztes keverékhez adjuk, hozzáadjuk a sütőport, majd villával összekeverjük.
3. lépés
20 perc
A ragadós tésztát (nem kell gyúrni!) koronggá formázzuk és 20 percre a mélyhűtőbe rakjuk.
4. lépés
3 perc
Lisztezett munkalapon fél perc alatt gyorsan átgyúrjuk, 15 cm-es, vastag kerek lappá formázzuk, 6 háromszögre vágjuk, tejjel a tetejüket átkenjük.
5. lépés
20 perc
220 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig aranybarnára sütjük.
Gombás scone (angol vajas pogácsa)

1. lépés 5

A lisztet, cukrot, sót és a MAGGI PárPerc Gombaleveseket elkeverjük, és a vajjal aprítógépben morzsássá keverjük.

Gombás scone (angol vajas pogácsa)

2. lépés 5

A tojást felverjük, elkeverjük a tejjel és a citromlével, a lisztes keverékhez adjuk, hozzáadjuk a sütőport, majd villával összekeverjük.

Gombás scone (angol vajas pogácsa)

3. lépés 5

A ragadós tésztát (nem kell gyúrni!) koronggá formázzuk és 20 percre a mélyhűtőbe rakjuk.

Gombás scone (angol vajas pogácsa)

4. lépés 5

Lisztezett munkalapon fél perc alatt gyorsan átgyúrjuk, 15 cm-es, vastag kerek lappá formázzuk, 6 háromszögre vágjuk, tejjel a tetejüket átkenjük.

Gombás scone (angol vajas pogácsa)

5. lépés 5

220 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig aranybarnára sütjük.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév