Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gombás rizottó baconnel és zöldborsóval

0
32perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1  ek
olaj
10  dkg
kockázott bacon
50  g
vöröshagyma
15  dkg
zöldborsó
7  dl
víz
25  g
vaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
336.13 kcal
Szénhidrát
35.63 g
Fehérje
12.67 g
Zsír
15.96 g
Telített zsírok
5.07 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

32 perc
1. lépés
10 perc
Az olajat egy edényben felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a bacon szalonnát. Ha szép aranybarna, szűrőlapáttal kivesszük és a visszamaradt zsiradékra tesszük a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
2. lépés
1 perc
Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.
3. lépés
15 perc
Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, a zöldborsót, majd összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük.
4. lépés
5 perc
Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
5. lépés
1 perc
Szórjuk meg az étel tetejét a megsült bacon kockákkal és tálaljuk melegen.
Gombás rizottó baconnel és zöldborsóval

1. lépés 5

Az olajat egy edényben felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a bacon szalonnát. Ha szép aranybarna, szűrőlapáttal kivesszük és a visszamaradt zsiradékra tesszük a kockára vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.

Gombás rizottó baconnel és zöldborsóval

2. lépés 5

Hozzáadjuk a rizottót és 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben összepirítjuk a hagymával.

Gombás rizottó baconnel és zöldborsóval

3. lépés 5

Hozzáadunk 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, a zöldborsót, majd összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett, közepes lángon főzzük.

Gombás rizottó baconnel és zöldborsóval

4. lépés 5

Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.

Gombás rizottó baconnel és zöldborsóval

5. lépés 5

Szórjuk meg az étel tetejét a megsült bacon kockákkal és tálaljuk melegen.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév