Fűszeres, tejfölös burgonya-egytál
100perc
Közepes
A fűszeres-vajas tejfölben sült krumpli igazi téli köret, de húsmentes egytálételként is tálalhatjuk.
Ha nem vágjuk át teljesen a krumplikat, pakoljuk egy megfelelő méretű hőálló tálba és már süthetjük is. A sütés végére sűrű, fűszeres és ínycsiklandó szósz lesz a tejfölből, a vajból és a fűszerkeverékből.
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
381.6 kcal
Szénhidrát
41.73 g
Fehérje
7.41 g
Zsír
21.3 g
Telített zsírok
12.98 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
100 perc
1. lépés
10 perc
A krumplit vékonyan irdaljuk be úgy, hogy ne vágjuk át teljesen, de felvághatjuk akár vékony szeletekre is.
2. lépés
10 perc
Folpackkal lefedve, mikrohullámú sütőben, 800 Watton 5 percig pároljuk.
3. lépés
5 perc
A lilahagymát is vágjuk vékony szeletekre
4. lépés
3 perc
A vaj egyharmadával kenjük meg egy hőálló tál alját és oldalát, szórjunk rá a fűszerkeverékből.
5. lépés
12 perc
Sorakoztassuk egy tálba a krumplikat a szeletek közé téve a lilahagyma szeleteket.
6. lépés
5 perc
A többi vajat olvasszuk meg, kenjük meg vele a krumplikat úgy, hogy a szeletek közé is jusson.
7. lépés
10 perc
10 percre toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe.
8. lépés
5 perc
A tejfölt keverjük el 2 evőkanál vízzel és a többi fűszerkeverékkel, majd locsoljuk meg vele a burgonyát.
9. lépés
40 perc
Süssük további 40 percig.
Hozzászólások 0