Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

0
70 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

10 db
burgonya
100 g
vaj
1 csomag
egész csirke

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
891.3 kcal
Szénhidrát
52.34 g
Fehérje
38.54 g
Zsír
59.29 g
Telített zsírok
21.61 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

70 perc
1. lépés
2 perc
A vajból 4 dkg-ot vékonyra szeletelünk és a csirke bőre alá csúsztatjuk, vigyázva, hogy ne sértsük fel azt.
2. lépés
1 perc
A csirke lábait szorosan összekötjük a hasüreg nyílása előtt, majd lefele hozzákötjük a farrészhez. Így lezárjuk a hasüreget és a belül keletkező gőz átjárja a csirkénket: nem szárad ki a hús, a bőre mégis ropogós lesz. A szárnyvégeket a csirke háta mögé szorítjuk.
3. lépés
1 perc
Bedörzsöljük a MAGGI Csirke fűszerkeverékkel.
4. lépés
10 perc
A burgonyákat meghámozzuk, egyenként, evőkanálba rakva – ez akadályozza majd meg, hogy teljesen átvágjuk – sűrűn, szinte milliméterenként bevagdossuk.
5. lépés
5 perc
A maradék vajat MAGGI Csirke fűszerkeverékkel kikeverjük, felével megkenjük a burgonyákat.
6. lépés
50 perc
200 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük a húst és a köretet – félidőben a csirkét takarjuk sütőpapírral, hogy a fűszer ne égjen rá.
7. lépés
1 perc
Tálaláskor a burgonyákat a maradék fűszervajjal megkenjük.
Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

1. lépés 7

A vajból 4 dkg-ot vékonyra szeletelünk és a csirke bőre alá csúsztatjuk, vigyázva, hogy ne sértsük fel azt.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

2. lépés 7

A csirke lábait szorosan összekötjük a hasüreg nyílása előtt, majd lefele hozzákötjük a farrészhez. Így lezárjuk a hasüreget és a belül keletkező gőz átjárja a csirkénket: nem szárad ki a hús, a bőre mégis ropogós lesz. A szárnyvégeket a csirke háta mögé szorítjuk.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

3. lépés 7

Bedörzsöljük a MAGGI Csirke fűszerkeverékkel.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

4. lépés 7

A burgonyákat meghámozzuk, egyenként, evőkanálba rakva – ez akadályozza majd meg, hogy teljesen átvágjuk – sűrűn, szinte milliméterenként bevagdossuk.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

5. lépés 7

A maradék vajat MAGGI Csirke fűszerkeverékkel kikeverjük, felével megkenjük a burgonyákat.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

6. lépés 7

200 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük a húst és a köretet – félidőben a csirkét takarjuk sütőpapírral, hogy a fűszer ne égjen rá.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

7. lépés 7

Tálaláskor a burgonyákat a maradék fűszervajjal megkenjük.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév