Csirkemell sajttal és rizottóval töltve
51perc
Közepes
Egy igazi ínyencség, ami nem csak ebédre de vacsorára is remek, könnyű fogás!
50
g
vöröshagyma
700
ml
víz
25
g
vaj
100
g
reszelt sajt
250
g
csirkemell
2
db
kaliforniai paprika
4
db
csiperke gomba
1
db
cukkini
80
g
brokkoli
100
ml
tej
100
ml
tejszín
1
db
citrom
50
g
vaj
1
ek
étolaj
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
518.03 kcal
Szénhidrát
34.27 g
Fehérje
27.42 g
Zsír
30.48 g
Telített zsírok
16.26 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
51 perc
1. lépés
20 perc
Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tasak rizst és további 1 percig pirítjuk együtt a hagymával. Hozzáadunk 700ml hideg vizet és a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett további 15 percig közepes lángon főzzük. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a 25 gramm vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
2. lépés
5 perc
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A rizottóhoz hozzákeverjük a sajtot és beletekerjük a csirkemell szeletekbe.
3. lépés
15 perc
Fogpiszkálóval összetűzzük a csirkemellet és sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
4. lépés
5 perc
A zöldségeket (kalifornia paprika, brokkoli, cukkini, csiperke gomba) felszeleteljük és forró olajon pár perc alatt készre grillezzük.
5. lépés
5 perc
Elkészítjük a szószt is: A tejet és a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a citrom levét, valamint 50 gramm vajat és habverővel jól elkeverjük.
6. lépés
1 perc
A grillezett zöldségre helyezzük a töltött csirkemellet, leöntjük a szósszal és melegen tálaljuk.
Hozzászólások 0