Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Csirkemell sajttal és rizottóval töltve

0
51 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

50 g
vöröshagyma
700 ml
víz
25 g
vaj
100 g
reszelt sajt
250 g
csirkemell
2 db
kaliforniai paprika
4 db
csiperke gomba
1 db
cukkini
80 g
brokkoli
100 ml
tej
100 ml
tejszín
1 db
citrom
50 g
vaj
1 ek
étolaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
518.03 kcal
Fehérje
27.42 g
Szénhidrát
34.27 g
Telített zsírok
16.26 g
Zsír
30.48 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

51 perc
1. lépés
20 perc
Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tasak rizst és további 1 percig pirítjuk együtt a hagymával. Hozzáadunk 700ml hideg vizet és a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett további 15 percig közepes lángon főzzük. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a 25 gramm vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
2. lépés
5 perc
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A rizottóhoz hozzákeverjük a sajtot és beletekerjük a csirkemell szeletekbe.
3. lépés
15 perc
Fogpiszkálóval összetűzzük a csirkemellet és sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
4. lépés
5 perc
A zöldségeket (kalifornia paprika, brokkoli, cukkini, csiperke gomba) felszeleteljük és forró olajon pár perc alatt készre grillezzük.
5. lépés
5 perc
Elkészítjük a szószt is: A tejet és a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a citrom levét, valamint 50 gramm vajat és habverővel jól elkeverjük.
6. lépés
1 perc
A grillezett zöldségre helyezzük a töltött csirkemellet, leöntjük a szósszal és melegen tálaljuk.
Csirkemell sajttal és rizottóval töltve

1. lépés 6

Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tasak rizst és további 1 percig pirítjuk együtt a hagymával. Hozzáadunk 700ml hideg vizet és a szószos tasak tartalmát, összekeverjük és felforraljuk. Kevergetés mellett további 15 percig közepes lángon főzzük. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a 25 gramm vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.

Csirkemell sajttal és rizottóval töltve

2. lépés 6

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. A rizottóhoz hozzákeverjük a sajtot és beletekerjük a csirkemell szeletekbe.

Csirkemell sajttal és rizottóval töltve

3. lépés 6

Fogpiszkálóval összetűzzük a csirkemellet és sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Csirkemell sajttal és rizottóval töltve

4. lépés 6

A zöldségeket (kalifornia paprika, brokkoli, cukkini, csiperke gomba) felszeleteljük és forró olajon pár perc alatt készre grillezzük.

Csirkemell sajttal és rizottóval töltve

5. lépés 6

Elkészítjük a szószt is: A tejet és a tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a citrom levét, valamint 50 gramm vajat és habverővel jól elkeverjük.

Csirkemell sajttal és rizottóval töltve

6. lépés 6

A grillezett zöldségre helyezzük a töltött csirkemellet, leöntjük a szósszal és melegen tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév