Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
90 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
90 / 100
Kiváló érték
Az étkezésed teljes mértékben kiegyensúlyozott

Hozd egyensúlyba az étkezésed

Előétel
Add hozzá a menühöz
Egyéb
Add hozzá a menühöz
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
16.6g / 15%
Szénhidrát
79.4g / 76%
Zsír
4.1g / 8%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Borsós, aszalt paradicsomos tésztasaláta

(0)
80perc
Könnyű
A Maggi Penne alla Boscaiola Gombás-sajtos penne alappal készült tésztaételt nemcsak melegen, de akár hidegen is fogyaszthatjuk. Így máris egy laktató hideg tésztasalátát kapunk, amit zöldségekkel is felturbózhatunk.

Hozzávalók

-
4
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

25  dkg
tészta (penne vagy fusilli)
20  dkg
borsó
10  dkg
aszalt paradicsom
0.5  dl
tejszín
2  dl
víz
1  csipet

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
410.75 kcal
Fehérje
16.55 g
Szénhidrát
79.36 g
Telített zsírok
1.93 g
Zsír
4.12 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

80 perc
1. lépés
5 perc
A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
2. lépés
7 perc
A borsót enyhén sós vízben 7 perc alatt készre főzzük, leszűrjük.
3. lépés
3 perc
Az aszalt paradicsomot apróra daraboljuk.
4. lépés
5 perc
A Maggi gombás-sajtos penne alapot csomómentesre keverjük a vízzel és a tejszínnel, majd egy lábasban felforraljuk és 2 percig főzzük.
5. lépés
60 perc
A sűrű szószt ráöntjük a tésztára, hozzáadjuk a borsót, az aszalt paradicsomot, majd az egészet összekeverjük és hűtőben pihentetjük 1-2 órát fogyasztás előtt.
Borsós, aszalt paradicsomos tésztasaláta

1. lépés 5

A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

Borsós, aszalt paradicsomos tésztasaláta

2. lépés 5

A borsót enyhén sós vízben 7 perc alatt készre főzzük, leszűrjük.

Borsós, aszalt paradicsomos tésztasaláta

3. lépés 5

Az aszalt paradicsomot apróra daraboljuk.

Borsós, aszalt paradicsomos tésztasaláta

4. lépés 5

A Maggi gombás-sajtos penne alapot csomómentesre keverjük a vízzel és a tejszínnel, majd egy lábasban felforraljuk és 2 percig főzzük.

Borsós, aszalt paradicsomos tésztasaláta

5. lépés 5

A sűrű szószt ráöntjük a tésztára, hozzáadjuk a borsót, az aszalt paradicsomot, majd az egészet összekeverjük és hűtőben pihentetjük 1-2 órát fogyasztás előtt.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév