Bolognai tepsis metélt
45perc
Közepes
Az olvadó, aranybarna sajttól minden finomabb lesz, igaz ez a bolognaira is, amit most kukoricával és gombával dobtunk fel és sütőben pirítottuk meg.
5
dkg
kukorica
1
fej
vöröshagyma
3
dl
víz
3
ek
olaj
5
dkg
reszelt sajt
30
dkg
darált hús
30
dkg
szélesmetélt
4
fej
csiperke gomba
3
gerezd
fokhagyma
1
tasak
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
364.52 kcal
Szénhidrát
13 g
Fehérje
19.64 g
Zsír
26.35 g
Telített zsírok
10.74 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
45 perc
1. lépés
5 perc
Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
2. lépés
3 perc
Hozzáadjuk a gombát és 3 percig pirítjuk.
3. lépés
8 perc
Hozzáadjuk a húst és barnára pirítjuk.
4. lépés
10 perc
Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk az alapot és a kukoricát, majd 10 perc alatt készre pároljuk.
5. lépés
7 perc
Közben megfőzzük a tésztát a csomagolásán találhatóak szerint.
6. lépés
1 perc
A leszűrt tésztát összeforgatjuk a serpenyő tartalmával, majd tepsibe töltjük.
7. lépés
11 perc
Megszórjuk a tetejét a sajttal, majd 200 Celsius fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük (amíg a sajt aranybarnára nem pirul).
Hozzászólások 0