BBQ csirkeszárnyak mézes-whiskys pácban tavaszi zöldfűszeres mártogatóssal
40perc
Könnyű
1
tasak
120
dkg
Broiler vagy sütnivaló csirke, szárny, hús és bőr, nyers
60
dkg
bagett
4
ek
Fűszerek, petrezselyem, szárított,
4
ek
whiskey
4
ek
majonéz
4
ek
Snidling, nyers
4
ek
olaj
2
ek
méz
2
ek
tejföl
1
g
ízlés szerint só
1
g
ízlés szerint bors
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
1329.33 kcal
Szénhidrát
89.87 g
Fehérje
67.98 g
Zsír
72.48 g
Telített zsírok
23.09 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
40 perc
1. lépés
3 perc
A pác hozzávalóit – a fűszerkeveréket, az olajat, a mézet, a whiskyt – simára keverjük és bepácoljuk vele a szárnyakat.
2. lépés
30 perc
Lassú tűzön, többször átforgatva 25-30 perc alatt pirosra sütjük.
3. lépés
6 perc
Közben aprítsuk fel a snidlinget és a petrezselymet, keverjük el a tejföllel, majonézzel, valamint ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. lépés
1 perc
Friss házi kenyérrel vagy baguettel tálaljuk.
Hozzászólások 0