Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bakonyi sertésborda

0
60 perc
Közepes
Egy valódi klasszikus, magyaros recept, ízletes pörköltalappal, gombával na meg persze omlósra sült sertéshússal.

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

2 kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
2 dkg
liszt
1 
paradicsom
10 dkg
füstölt szalonna
30 dkg
csiperke gomba
1 dl
étolaj
8 
sertéskaraj
1 dl
tejszín
2 db
kaliforniai paprika
1 csésze
tejföl
2 fej
vöröshagyma
1 dkg
pirospaprika

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
866.55 kcal
Szénhidrát
30.09 g
Fehérje
110.9 g
Zsír
32.89 g
Telített zsírok
14.01 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
15 perc
A szeletelt sertéskarajt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük.
2. lépés
5 perc
A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk a kis kockákra vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát és tovább pirítjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, kevés vízzel felengedjük és beletesszük a MAGGI Pörkölt szaft ízesítő kockákat.
3. lépés
5 perc
Az így kapott szaftba visszahelyezzük a húsokat és hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön, lefedve pároljuk. Rövid idő múlva belerakjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát.
4. lépés
35 perc
Mikor a hús megpuhult, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Lassú tűzön forraljuk, tejszínnel dúsítjuk. Köretnek galuskát kínálunk hozzá.
Bakonyi sertésborda

1. lépés 4

: étolaj, sertéskaraj

A szeletelt sertéskarajt kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk. Forró olajban elősütjük, majd egy lábasba áttesszük.

Bakonyi sertésborda

2. lépés 4

: Maggi Magyaros pörköltszaftkocka , füstölt szalonna, vöröshagyma, pirospaprika

A visszamaradt zsírban üvegesre pirítjuk a kis kockákra vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát és tovább pirítjuk. Fűszerpaprikával meghintjük, kevés vízzel felengedjük és beletesszük a MAGGI Pörkölt szaft ízesítő kockákat.

Bakonyi sertésborda

3. lépés 4

: paradicsom, csiperke gomba, kaliforniai paprika

Az így kapott szaftba visszahelyezzük a húsokat és hozzáadjuk a megmosott, cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön, lefedve pároljuk. Rövid idő múlva belerakjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát.

Bakonyi sertésborda

4. lépés 4

: liszt, tejszín, tejföl

Mikor a hús megpuhult, liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Lassú tűzön forraljuk, tejszínnel dúsítjuk. Köretnek galuskát kínálunk hozzá.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév